Բովանդակություն:

Hue & Me: 7 քայլ
Hue & Me: 7 քայլ

Video: Hue & Me: 7 քայլ

Video: Hue & Me: 7 քայլ
Video: Ինչպե՞ս հաղթել վախի Դևին կամ Քաջ Նազարի աստրալ ճամփորդությունը #7 - Հայկ Կիրակոսյան 2024, Հուլիսի
Anonim

Hue & me- ն արդեն Ambilight die reageert op տեսանյութն է: Dit նախագիծը aangeleverd դուռ է Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Werանկացել ենք համտեսել նախատիպը, որը վերաբերում է Arduino- ին և փոխազդեցությանը, որոնք իրականացնում են փոխազդեցության և համադրման համակարգեր:

Դեյվի Վերհոֆ - Խաղերի ձևավորում - G & I1D:

Վարկեր:

www.makeuseof.com/tag/make-ambilight-60/

Քայլ 1. Բենոդիգդեդեն

Բենոդիգդեդեն
Բենոդիգդեդեն

- Արդուինո

- Panel Mount USB B naar Micro-B kabel

- Voedingsadapter 5V / 7A - 35W - 2.1 մմ DC վարդակից

- 2.1 մմ DC տակառի բուք (իգական) - Վահանակի ամրացում

- Digitale RGB LED- ժապավեն WS2812B - 30 LED - 1M

Քայլ 2: Մահճակալում

Անկողնային պարագաներ
Անկողնային պարագաներ

Հետագայում մենք սկսեցինք հանդիպել LED- ժապավենին, որը վերաբերում է տվյալների, GND- ին և 5V հեռավորությանը, բացի Arduino- ից: De rode kabel sluit je aan op de Vin, de blauwe kabel op de POWER GND en de Data kabel kan in pin 5.

Maak gebruik van een voedingsadapter om te voorkomen dat je je Arduino doorbrand. Soldeer de + en de - van de LED -strip aan de 2.1 մմ DC տակառի խցիկ (իգական) - Վահանակի ամրացում:

Strip de Panel Mount USB B naar Micro-B kabel en zorg ervoor dat je het stroom uit deze kabel haalt zodat je alleen data doorstuurt naar de Arduino.

Քայլ 3. Laad De Arduino Code En Test

Laad De Arduino Code En Test
Laad De Arduino Code En Test

Binnen dit նախագծի բառը zowel Arduino als Processing gebruikt. Հավանաբար, դա անհրաժեշտ է FastLED գրառումներով և Arduino գրադարաններով և ներբեռնելու համար: Wijzig op lijn 7-ից այնուամենայնիվ LED- ները մահանում են, եթե այն ստուգվի, որ 47-ը, եթե ստուգեք LED- շերտի հեռավորությունը: De strip die ik gebruik, gebruikt de WS2812B չիպսեթ և GRB գույնի պատվեր: Om je strip te kalibreren kan je even kijken bij de FastLED documentatie. Over het algemeen moeten de standaard waardes gewoon werken als je dezelfde LEDs hebt aangeschaft.

Հավելյալ տեղեկություններ կան Adafruit նախագծի ծածկագրի մշակման բաղադրիչների վերաբերյալ: Voor het testen kan je de Colorwirl.pde openen. Vergeet niet weer even een aantal lijnen aan te passen; aantal LEDs op lijn 29 en serial device op lijn 44. Als de Arduino het enige en COM apparaat is dat is aangesloten, and moet Serial.list () [0] voldoende zijn. Zo niet, probeer dan Serial.list () [1]: Test de app en met een beetje mazzel zie je een mooi gekleurde LED-strip- ի միջոցով:

Mocht je niet gelimiteerd zijn tot Processing, dan kan je alles gebruiken wat compatibel is met Adalight (zoals Prismatik), maar voor nu gaan we het hebben over Processing kant.

Քայլ 4. LED շերտի Solderen En Monteren Op Je Scherm

LED- շերտի Solderen En Monteren Op Je Scherm
LED- շերտի Solderen En Monteren Op Je Scherm

Մենք gaan nu de LED-strip solderen en monteren op het scherm: Om het process hiervan wat plezieriger te maken, raad ik aan om als eerst de LED-strip aan elkaar te solderen voordat je deze op je scherm monteert.

ԹՈ OP ՕՊ! Als je je LED-strip bekijkt, dan zie je dat een richting aangegeven wordt, նա դե հարստացել է je moet volgen om je strip werkend te creatgen. Het klinkt misschien logisch, maar soldeer +5V aan +5V, Din aan Din en GND aan GND: De laatste strip kan je laten voor wat het is - soldeer deze niet aan het begin van de strip!

Քայլ 5. Nogmaals Testen

Nogmaals Testen
Nogmaals Testen

Nu is het even kijken of al het soldeerwerk goed is gegaan. Start de color swirl en kijk of alles werkt. Als je tevreden bent met je setup, dan kun je je scherm weer neerzetten zoals het hoort en gaan we nu verder met de software ծրագրային ապահովում:

Քայլ 6: Adalight կազմաձևում

Adalight Configureren
Adalight Configureren

Keրագրային ապահովման մեջ անհատական LED լուսավորություն չկա: Բացեք Adalight.pde- ն ՝ վերամշակման մեջ, 87 վայրկյանանոց պիքսելներով:

Hieronder vind je een regel met "per -LED information" - it is aen lange lanst waarin all LEDs rondom de tv worden gedefinieerd: Elke LED բառը gedefinieerd դուռ 3 nummers:

- Monitor nummer (Dit is hoogstwaarschijnlijk 0, maar dit kan voor jou anders zijn):

- X coördinaten (0 -ը հղումներ als je het scherm voor je hebt):

- Y coördinaten (0 is de bovenzijde als je het scherm voor je hebt):

James Rankin heenft een tool geschreven die dit grotendeels voor jou doet: Ook heeft hij een fix geschreven voor լայն էկրանով ֆիլմեր:

Թույլ տվեք, որ այն փակագծերի լրացուցիչ ստորակետներով անցնի:

Քայլ 7: Նստեք և հանգստացեք

Նստեք և հանգստացեք
Նստեք և հանգստացեք

Als je alles voor elkaar hebt, dan kun je lekker achterover gaan zitten en kun je lekker een film kijken. Gefeliciteerd, je hebt voor rond de € 50 een ambilight systeem gebouwd!

Խորհուրդ ենք տալիս: