Բովանդակություն:

Turbulentie հաշվիչ ՝ 4 քայլ
Turbulentie հաշվիչ ՝ 4 քայլ

Video: Turbulentie հաշվիչ ՝ 4 քայլ

Video: Turbulentie հաշվիչ ՝ 4 քայլ
Video: Делаем вентиляцию и кондиционер в квартире. #19 2024, Հուլիսի
Anonim
Turbulentie մետր
Turbulentie մետր

Սա շատ հրահանգելի է նաև Turbulentie մետրի համար: Deze meter meet niet het Reynolds nummer maar de mate van uitwijking van een stokje achter een object dat turbulentie veroorzaakt. Հաղորդագրություն փակցնելուց համար պետք է օգտագործել հետևյալ բառերը ՝ een tussen fase en turbulente stroming.

Պարագաներ

  • Ֆոտոն մասնիկ և տախտակ
  • Թռիչքի ցուցիչ VL53L0X
  • Պին միակցիչներ (mannelijk en vrouwelijk)
  • 4x Kabels van 1 մետր
  • 5x8 մմ շերտագիծ
  • 20x8 մմ երկարությամբ և օղակով
  • Կպչուն ժապավեն & lijm
  • IJzerdraad 10 սմ
  • Կնոջոպե
  • Houten plank van 40 սմ
  • Vrijdraaiend wieltje

Քայլ 1: Բուվեն

Բուվեն
Բուվեն
Բուվեն
Բուվեն

Zoals te zien is op de foto's is een een frame nodig om de turbulentie meter op te hangen. Het frame- ը gemaakt van 2 houten planken van 6 սմ ցեղատեսակ և 2 սմ դիկ է: De bovenste plank- ը 24 սմ երկարություն ունի, այն համարվում է ամենաարդյունավետը, իսկ տախտակը `15 սմ: De planken zijn aan elkaar verbonden met 4x 8 մմ draadstaal en moeren, dit is om om hoogte in te kunnen stellen van de onderste plank. Het is dus nodig om 4 x 8 mm gaten te boren in het midden van de bovenste plank and 3 cm uit het midden van de onderste plank, zoals in het plaatje hier boven. Elke plank zit vast met 2 moeren, ringen en stukken draadstaal zodat niets beweegt tijdens het meten.

Om de sensor op te kunnen hangen moet er nog een gat van 8 մմ geboord worden in de onderste plank en draadstaal er in worden geplaatst. De sensor wordt vervolgens vast geklemd tussen twee moeren. Daarnaast is een stuk duct tape nodig op het draadstaal achter de sensor zodat deze geen elektrisch contact maakt.

Verder moet er een vrijdraaiend wieltje gemonteerd worden in de onderste plank onder het midden van de bovenste plank. Op dit wieltje moet een stuk ijzerdraad, van ongeveer 5 սմ, vastgelijmd worden en moet er een knoopje gelijmd worden aan de onderkant van het draad. Om het meet oppervlak te vergroten is een stuk duct tape van 2 bij 3 սմ 3 op op het ijzerdraad nodig ter hoogte van de sensor.

Քայլ 2: Շղթա

Շրջան
Շրջան
Շրջան
Շրջան

Het circuit ամենաարդյունավետը այն է, որ կա մասնիկ ֆոտոն, և այսպես, արդուինո, և թռիչքի սենսորի ժամանակը, wij hebben een vl53l0x gebruikt: Թռիչքի սենսորների ժամանակացույցը հանդիպել է սենսորին, որը պետք է նշվի, երբ խոսքը վերաբերում է ինֆրակարմիր լազերին: De schakeling zelf is een vrij simpel ontwerp, sluit de time of flight sensor aan de particle photon դուռը middel van kabeltjes. De Vin moet aan een 2.6V tot 5.5V verbonden worden, de GND moet aan 0V verbonden worden, de SDA moet aan D0 pin verbonden worden en de SCL moet aan D1 verbonden worden. Om de arduino een veilige afstand te geven van het water zijn alle kabels verlengd met elk een 1 meter lange kabel. Ook heeft de particle photon կամ stroombron nodig, այն կարող է փոխանցվել միկրո usb- ի միջոցով, որը թույլ է տալիս ջնջել իր նախընտրած բանկը և դյուրակիր համակարգչի USB պորտը:

Քայլ 3: Կոդ

De code voor de particle photon zit in de. Zip bestand Code voor turbulentie meter hieronder. Pas de code aan naar je eigen wens. Թող wel op als je de delayTime aanpast dat je ook de 't' in de while loop aanpast, eveneens andersom: Deze code bestaat uit 3 verschillende bestanden, het is nodig om ze allemaal op de arduino te laden zodat alle elementen van de code gebruikt kunnen worden.

Թռիչքի սենսորի ժամանակի, սկզբնական ծածկագրի և սկզբնաղբյուրի կոդն այն է, որ դուք կարող եք ծանոթանալ օգտագործողի ձեռնարկին և սենսորների առանձնահատկություններին:

Կայք Velleman:

Քայլ 4: Meten

Om metingen te doen moet de photon of verbonden worden aan het internet and uitgelezen worden via de Event page van particle, of via een usb aansluiting naar je laptop. In beide gevallen is het handig om de meetgegevens te kalibreren, doe dit via de waarden 'LM' en 'ML' in code.

Stel 'LM' in naar waarde die je wilt voor de overgang van laminaire stroming naar tussen fase. Այնուհետև 'MH' de waarde die je wilt als overgang van tussen fase naar turbulente stroming- ով:

Bij kalibratie is het handig om eerst je maximale laminaire waarde te kiezen en vervolgens achter een object in turbulente stroom je MH in te stellen voor turbulente stromingen.

Խորհուրդ ենք տալիս: