Բովանդակություն:

Sunrise Alarm Klok: 5 քայլ
Sunrise Alarm Klok: 5 քայլ

Video: Sunrise Alarm Klok: 5 քայլ

Video: Sunrise Alarm Klok: 5 քայլ
Video: SEIKO MODEL TP-5 TIME CLOCK 2024, Հուլիսի
Anonim
Արեւածագի ահազանգ Klok
Արեւածագի ահազանգ Klok

benodigdheden:

-arduino (ik gebruik de uno)

-կաբելներ

-10 հազար հասկանում ենք

-լուսանկարը հասկանում ենք

-իջեցրեց լիցենզիան

-klikker

Քայլ 1: Քայլ 1: Codeer Programma

om een arduino te kunnen coderen moet je het programma downloaden van site. hier onder is link to naar de download page:

www.arduino.cc/hy/Main/Software

Քայլ 2: Քայլ 2: Կոդ

Քայլ 2. Կոդ
Քայլ 2. Կոդ

Մուտքագրեք կոդը, եթե այն տեղադրված է, եթե ցանկանում եք մուտքագրել այն ավելի արագ: een foutje kan er voor zorgen dat je code niet werkt.

de getallen in de zwarte vakjes kan je aanpassen aan de hand van persoonlijke smaak. de 500 is de hoeveelheid licht die nodig is om het alarm off te te laten gaan. de 0.01 is hoe snel het led led lichtje aan gaat, hoe kleiner dat getal hoe trager hij op volle kracht komt.

als je klaar bent met de code, is er հղումներ, որոնք հյուսված են het programma een knop met een pijltje naar rechts- ում: daar kaar me kan je de code die je net geschreven hebt uploaden naar de arduino. ik raad aan om hier mee te wachten tot de hardware ook helemaal klaar is.

Քայլ 3: Քայլ 3: Սարքաշար

Քայլ 3: Սարքավորումներ
Քայլ 3: Սարքավորումներ

ik heb voor deze stap een դիագրամ toegevoegd.

de rode vlakken met 10000 er op zijn de weerstanden en de cirkel հղումներ onder in is de foton հասկանալ.

de rest zijn allemaal draden, behalve de draden met pijltjes, maar daar staat onder wat het zijn.

Քայլ 4: Քայլ 4: Փորձարկում

Քայլ 4: Փորձարկում
Քայլ 4: Փորձարկում

Nu de code en hardware klaar zijn is het tijd om de code naar de arduino te uploaden. zoals ik eerder zij doe je dat met het het pijltje հղումներ, որոնք հյուսված են het programmeer ծրագրում: als dat gedaan is kan je gaan testen of de licht gevoeligheid goed is en of de led snel genoeg aan gaat en je waarden die je hebt ingevuld gaan tweeken tot ze perfect voor jou zijn.

Քայլ 5: Եզրակացություն

persoonlijk heb ik om de elektronica te beschermen een klein simpel doosje gemaakt van karton. ik heb voor simpel karton gekozen omdat ik in dit project alleen maar met de base starter kit voor arduino gewerkt heb.

zelfs voor de starter kit is dit nog een simpel design omdat ik in tijdsnood zat. daarom heb ik er dus voor gekozen om met het simpele thema դուռը te gaan in het doosje.

Խորհուրդ ենք տալիս: