Բովանդակություն:

Arduino Pedometer: 3 քայլ
Arduino Pedometer: 3 քայլ

Video: Arduino Pedometer: 3 քայլ

Video: Arduino Pedometer: 3 քայլ
Video: DIY Arduino Pedometer - Counting Steps using Arduino and Accelerometer 2024, Հուլիսի
Anonim
Արդուինո քայլաչափ
Արդուինո քայլաչափ

Vandaag gaan we een make-shift stappenteller maken հանդիպեց Արդուինոյին:

Պարագաներ

Hiervoor heb je minimaal het volgende nodig:

1x 16x2 LCD

1x aethdx ցնցման անջատիչ

1x Arduino Uno

1x 220 ohm դիմադրություն

(Umատկող) Կաբելներ

Քայլ 1: meրագրավորողներ

Ծրագրավորողներ
Ծրագրավորողներ

Het programmeren van de stappenteller is het eenvoudigste gedeelte. Ես խնդրեցի, որ դրանք ներմուծվեն LiquidCrystal գրադարանով և նախաստորագրելով LCD- ը.

LiquidCrystal LCD (pin1, pin2, pin3, pin4, pin5, pin6)

Pin 1 en 2 zijn voor de Register Ընտրել en Read/Write van LCD- ից, նշեք ընտրեք pin 12 -ը և pin 11. Pin 3 t/m 6 worden aangesloten op DB4 t/m DB7, wij gebruikte hiervoor digital pins 2, 3, 4 և 5:

Vervolgens initialiseer je twee variabelen, een integer waarde voor de sensor en een integer waarde voor het aantal stappen, vergeet ook niet op de variabel van stappen op 0 te zetten!

De setup հայտարարողը je hoeveel rijen je wilt hebben է, եթե ուզում եք ասել, որ LCD ստանդարտ 16x2 չափանիշը ստացվել է, երբ հանդիպեցինք 16 kolommen և 2 rijen- ով: Dit is het lcd. սկսել (16, 2) gedeelte, vervolgens kan je nog een vaste tekst erop afbeelden door lcd.print in de setup te gebruiken, dit hebben wij gedaan met het Aantal stappen omdat dat niet hoeft te veranderen.

In de loop ga je հայտարարեք այն variabel sensor op gebaseerd is, namelijk aan de output pin van de shakeswitch, dit is bij on on A1 note: dit moet wel op een analoge pin!

Քայլ 2: Opzetten

Opzetten
Opzetten

Կլաար կոդն արդեն սկսվել է պոտենցիոմետրը ստուգելու միջոցով: De door ons gebruikte aethdx shakeswitch is niet moeilijker in elkaar te zetten. Je sluit namelijk de ene kan aan op de 5 volt en de andere kant sluit je aan op een analoge pin. Het moeilijkere gedeelte is de LCD: Ամեն ինչ սկսվել է այն ժամանակ, երբ դրանք կապում էին գլխին կամ LCD- ի միջոցով, երբ կապնվեինք ձեր ձայնի հետ:

Potետեղեք պոտենցիոմետրը (draaiknop) jumpercables միջոցով sluit hem aan breadboard- ի միջոցով: Այն տարածված է ֆոնի վրա աշխատող վիդեո LCD էկրանով:

Nu het aansluiten zelf. Houd de LCD zo voor je dat de pinnen aan de bovenkant zitten, sluit het dan op de volgende volgorde van links naar rechts aan:

GND - Ground van potentiometer (rechterpin als de draaiknop naar jou toewijst)

VCC (Լարման ընդհանուր կոլեկցիոներ) - Լրացրեք ձեր աշխատանքը, լարումը, ուժը 5 վոլտ:

VU (umeավալի միավոր) - De wiper van de potentiometer (middelste pin), dit regelt het contrast van de background -LED

RS (Գրանցման ընտրություն) - Մուտք գործեք թվային քորոց, 12 -րդ դարում:

RW (Կարդալ/գրել) - Moet op de ground

E (Միացնել) - Moet op een digitale pin, ons geval staat die op 11:

DB0 t/m DB3 - Kunnen genegeerd worden:

DB4 t/m DB 7 - Moeten worden aangesloten op ook weer թվային կապում, onval geval is dat DP 2 t/m 5

LED - LED լուսարձակում: Միացման LED- ն անոդ է և լույսի LED- ն `կաթոդ: Անոդն անջատված է 220 վ դիմադրության և 5 վոլտ դիմադրության միջոցով: En de kathode sluit je rechtstreeks aan op de ground:

Քայլ 3: Կլաար:

Կլա!
Կլա!
Կլա!
Կլա!

Dat is alles wat je hoeft te doen voor een werkende potentiometer in elkaar te zetten. Natuurlijk is het met zoon enorme breadboard wel erg onhandig, daarom kan je ook de kleinere variant kiezen en door die direct onder de Arduino te doen bespaar je zo heel veel ruimte. Op de mini breadboard werkt die hetzelfde als de grotere variant. Vergeet dan wel niet om een rij over te laten voor de 5 volt aansluitingen.

Խորհուրդ ենք տալիս: